28 juli 2024

Financial lease: hoe komt het maandelijkse leasebedrag tot stand?

Denk je aan een nieuwe of tweedehands auto financieren met financial lease? Wil je weten hoe het maandelijkse leasebedrag wordt berekend? In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt en wat er inbegrepen is bij een financial leasecontract van ROS finance.

  1. Hoe komt het leasebedrag tot stand?
  2. Financial leasebedrag

Hoe komt het leasebedrag tot stand?

Je maandelijkse leasebedrag hangt af van:

  • De aankoopprijs van de auto.
  • De slottermijn.
  • De looptijd van het leasecontract, met een vaste lage rente.

    Gebruik onze leasecaculator. Zo zie je meteen tegen welk scherp maandbedrag jij jouw auto kunt leasen. De rente is inbegrepen. Bij financial lease heb je recht op renteaftrek, wat financiële voordelen oplevert.

Financial leasebedrag

Kies je voor financial lease? Dan zit de slottermijn al in het maandelijkse leasebedrag. Je kunt de slottermijn instellen op de reële restwaarde. De BTW van de aanschaf kun je terugvorderen bij de fiscus. ROS finance biedt ook de mogelijkheid om de inruil van jouw oude bedrijfswagen of een deelbetaling mee te nemen in de berekeningen. Hierdoor vallen jouw maandbedragen lager uit. Houd echter rekening met de variabele kosten zoals brandstof en onderhoud. Deze kosten zijn voor jouw rekening.

Wij geven je de ruimte. Het is mogelijk om het restbedrag over een looptijd van 12 tot 36 maanden af te lossen. Dit betekent dat je de slottermijn niet in één keer aan het einde van jouw leasecontract hoeft te betalen. Zo kun je jouw liquiditeit behouden voor andere uitgaven.

De vraag of je de slottermijn in één keer wilt betalen of verspreid over een langere periode, komt vaak pas in beeld wanneer het leasecontract bijna afloopt. Voor sommigen komt dit moment sneller dan voor anderen. Het is goed om nu al na te denken over welke keuze je het meest comfortabel vindt.

Ben je ondernemer of zzp’er en wil je een bedrijfs- of personenauto leasen met financial lease? Vul jouw gegevens in de leasecalculator in en vraag een vrijblijvende offerte aan. Je kunt al binnen 24 uur rijden in jouw leaseauto!

Ook interessant